Een les in nederigheid: Inzicht in de behoefte aan hulp

vrijdag 10 februari 2023

We make a living by what we get, we make a life by what we give.

Winston Churchill

Onlangs werd ik herinnerd aan de woorden van mijn lieve moeder, moge haar nagedachtenis gezegend zijn, die twee dagen voor haar overlijden zei: "Ik ben er niet klaar voor om iemand tot last te zijn, mijn hele leven heb ik voor mijn gezin, mijn man en kinderen gezorgd, en als er een situatie ontstaat waarin ik een last word en iemand voor mij moet zorgen, kies ik ervoor om niet op die plaats en in die situatie te zijn."

 

Denk aan een moment in je leven dat je hulp nodig had. Misschien was het een lichamelijke kwaal of een moeilijke situatie thuis of op het werk. Wat het ook was, ik weet zeker dat je nog weet hoe het voelde om in die noodsituatie te zitten.

 

Voor mij was het een recente ervaring met ernstige pijn in mijn knie en schouder. Ik kon de dingen niet meer doen die ik altijd als vanzelfsprekend had beschouwd: inpakken en verhuizen, autorijden en zelfs een plastic zak optillen. In een oogwenk werd ik volledig afhankelijk van een ander, en dat was geen prettig gevoel.

 

Maar terwijl ik aan mijn situatie dacht, ging mijn hart uit naar al diegenen die hulp en steun krijgen van iedereen die hen kan helpen. Ik dacht aan elk van hen alsof zij mij waren, en ik stelde me de moeite en de schaamte voor die zij moeten voelen om hulp te vragen.

Batya's mother Sarah

(Batya's moeder, Sarah, met het eerste achterkleinkind)

 

Het is belangrijk te onthouden dat het wiel van het leven draait, en zelfs als we alles hebben wat we nodig hebben om een goed en gelukkig leven te leiden, zelfs als we vandaag anderen steunen, kan de situatie veranderen en kunnen we op bepaalde punten zwak worden en zelf hulp nodig hebben. Dit is nederigheid, dat we in elke situatie op een plaats van geduld en mededogen moeten zijn, en aandacht moeten hebben voor de behoeften van een ander.

 

In onze generatie zijn we voortdurend met onszelf bezig. Alle sociale netwerken staan vol met de persoonlijke verhalen van zoveel mensen. Voor onszelf zorgen is niet het enige doel van ons leven. Ons doel is het dienen en opleiden van hen die hulp nodig hebben. De constante zoektocht naar hen wiens schreeuw niet wordt gehoord. Zij die we niet kennen omdat ze zich schamen om hulp te vragen. Dit is de moeilijkste taak, om de stille en nederige te vinden.

 

Als wij sterk zijn in ons geloof, moeten wij rekening houden met de gevoeligheid van anderen die minder sterk zijn. – Romeinen 15:1

Er staat geschreven dat Job, die verondersteld werd ondergedompeld te zijn in zijn grote problemen, de moeilijkste gevallen ging zoeken en vinden, zij die hulp nodig hadden. Niet ieder van ons kan zoeken en vinden, maar ieder van ons kan ervoor kiezen de zwakken en armen te steunen. Wanneer u partner wordt van Visie voor Israël en ons maandelijks steunt, stelt u ons in staat de ogen en de uitgestoken hand te zijn om vanuit nederigheid en bescheidenheid hulp te bieden aan de zwakken onder ons.

Ik was als een vader voor de armen en ik kwam op voor de rechten van veemdelingen.

Job 29:16

Bent u bereid Israël te zegenen, een verschil te maken in het leven van mensen en mee te werken aan Gods plan voor het herstel van het land Israël?

Recente Gerelateerde Verhalen

Lees onze laatste gerelateerde verhalen en updates.
Een levensreddende donatie
Een levensreddende donatie
zondag 19 mei 2024
Helden in Israël en over de hele wereld
Helden in Israël en over de hele wereld
zaterdag 30 maart 2024
Moed en geloof te midden van chaos en dood
Moed en geloof te midden van chaos en dood
zaterdag 27 april 2024

Download de VVI Nieuws App!

Blijf OP DE HOOGTE van belangrijke gebeurtenissen van over de hele wereld.
LEER hoe ze verband houden met Bijbelse profetieën.
BID voor genade en voorziening waar dat het meest nodig is.

app Playgoogle Play

Ontvang het laatste nieuws & updates

Blijf op de hoogte. Ontvang de laatste verhalen en updates uit Israël. Steun ons in gebed!

Door verder te gaan, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.

Blijf Betrokken

Neem contact op

Vision for Israel
P.O. Box 7743
Charlotte, NC 28241
United States
E: info@visionforisrael.com
T: +1 (704) 583-8445
F: +1 (704) 583-8308

Hazon Le’Israel
P.O. Box 9145
Modi'in, 7178451
Israel
E: info@visionforisrael.co.il
T: +972 (8) 978 6400
F: +972 (8) 978 6429

Vision for Israel is een 501(c)(3) van belasting vrijgestelde liefdadigheidsinstelling. Alle bijdragen die bestemd zijn voor specifieke projecten worden aan die projecten besteed, en we kunnen tot 20% inhouden voor het beheer van de gift. Af en toe ontvangen we meer bijdragen voor een bepaald project dan verstandig aan dat project kan worden besteed. Als dat gebeurt, gebruiken we deze fondsen voor een soortgelijke dringende behoefte.

Ontworpen & ontwikkeld door WITH LOVE INTERNET