Uw Steun in Actie

vrijdag 26 november 2021

Een Zeer Spannende en Onverwachte Ontmoeting

Lieve vrienden,

Zoals velen van jullie weten, helpt onze organisatie verschillende mensen in verschillende levensfasen. U kent waarschijnlijk ook het aantal dagelijkse taken en activiteiten die nodig zijn om Visie voor Israël als organisatie draaiende te houden. Soms nemen vrijwilligers deze taken voor hun rekening, soms dragen Barry of ikzelf de verantwoordelijkheid. Enkele jaren geleden veranderde een van deze taken in een prachtige toevallige ontmoeting.

Maandenlang probeerden onze accountants een aantal documenten van de afdeling publieke non-profit instellingen van de overheid te regelen. Er kwam een tijdje geen reactie van dit regeringsbureau en we begonnen ons wanhopig te voelen. Ik besloot om gewoon tijdens de openingstijden van de receptie naar het kantoor te gaan en de benodigde documenten te halen.

Ik kwam aan en was de laatste in de rij. Toen ik aan de beurt was, riep het meisje aan de balie me om naar de balie te komen. Ze vroeg me wie ik was en welke service ik nodig had. Ik noemde mijn naam en de naam van onze organisatie. Ik zag dat haar gezichtsuitdrukking veranderde toen ze mijn antwoord hoorde.

De waarheid is dat ik me zorgen maakte. Ik dacht dat er misschien iets mis was. Toen vroeg ze: “Wat is uw rol?” Ik legde uit dat mijn man en ik de organisatie hadden opgericht en dat ik nu ook de algemeen directeur ben. Ze verontschuldigde zich en ging een paar minuten weg.

Toen ze terugkwam zag ik tranen in haar ogen. Ze begon me haar verhaal te vertellen.

“Een paar jaar geleden zaten mijn man en ik in een hele moeilijke tijd. Ik was net bevallen van een tweeling, zat zonder inkomen, en in mijn nood wendde ik me tot u voor hulp. Ik zal de vertegenwoordigers van uw organisatie die bij mij thuis kwamen nooit vergeten. Ik bevond me op dat moment op het laagste punt in mijn leven en de medewerkers arriveerden met zoveel hoogwaardige apparatuur en humanitaire hulp dat ik met tranen van vreugde in mijn ogen aan de deur stond... Jullie waren als lichtstralen die op een donkere tijd in mijn leven kwamen. U heeft me vreugde gebracht, wetende dat er hier mensen zijn die voor me zorgen en om me geven.”

Haar verhaal raakte me diep en gaf me een diep gevoel van voldoening en vreugde. Dit is precies waarom Barry en ik VvI hebben opgericht: om licht te brengen in het leven van mensen die het moeilijk hebben.

Ik verborg mijn vreugde niet en we spraken af om contact te houden. Het viel me op dat zij vroeger mijn hulp nodig had, en nu was het mijn beurt om haar om hulp te vragen bij de dagelijkse werkzaamheden van de organisatie. VvI is een wiel dat nooit stopt met draaien, en alleen God kan ons in situaties brengen waarin we op onverwachte momenten bijzondere mensen ontmoeten. Ik wist dat dit een van die bijzondere mensen was.

Toen ik uit deze onverwachte ontmoeting kwam, realiseerde ik me één ding: er is geen limiet aan de gelukkige verrassingen die God in ons leven plaatst. Ik ging met een bezorgd gevoel het kantoor binnen en ging met een gevoel van tevredenheid en vreugde weg. De situatie met het papierwerk gebeurde omdat ik op deze tijd en plaats naar dit regeringskantoor moest gaan om Orly te ontmoeten.

Dit soort verhalen zijn een reden waarom we doen wat we doen. Ons doel is om mensen te helpen wanneer ze zich in donkere tijden bevinden en met hen in Gods licht te wandelen. Onze vrijwilligers en partners maken dit mogelijk. Wie weet waar Orly vandaag zou staan zonder uw liefde en steun? U heeft een directe impact op gezinnen die moeilijke tijden doormaken, en dat is belangrijk werk.

We zijn u zo dankbaar voor alles wat u heeft gedaan en voor alles wat u nog steeds doet. Moge de Heer u zegenen en bewaren.

Jullie vrienden,

Batya & Barry Segal

Bent u bereid om Israël te zegenen, een verschil te maken in het leven van mensen en deel te nemen aan Gods plan voor het herstel van het land Israël?

Recente Gerelateerde Verhalen

Lees onze laatste gerelateerde verhalen en updates.
Genees harten deze Onafhankelijkheidsdag: steun Israëls jonge overlevenden
Genees harten deze Onafhankelijkheidsdag: steun Israëls jonge overlevenden
zaterdag 11 mei 2024
Leah’s erfenis: een baken van geloof
Leah’s erfenis: een baken van geloof
zaterdag 4 mei 2024
Vier Pesach door gezinnen in nood te steunen
Vier Pesach door gezinnen in nood te steunen
zaterdag 16 maart 2024

Download de VVI Nieuws App!

Blijf OP DE HOOGTE van belangrijke gebeurtenissen van over de hele wereld.
LEER hoe ze verband houden met Bijbelse profetieën.
BID voor genade en voorziening waar dat het meest nodig is.

app Playgoogle Play

Ontvang het laatste nieuws & updates

Blijf op de hoogte. Ontvang de laatste verhalen en updates uit Israël. Steun ons in gebed!

Door verder te gaan, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.

Blijf Betrokken

Neem contact op

Vision for Israel
P.O. Box 7743
Charlotte, NC 28241
United States
E: info@visionforisrael.com
T: +1 (704) 583-8445
F: +1 (704) 583-8308

Hazon Le’Israel
P.O. Box 9145
Modi'in, 7178451
Israel
E: info@visionforisrael.co.il
T: +972 (8) 978 6400
F: +972 (8) 978 6429

Vision for Israel is een 501(c)(3) van belasting vrijgestelde liefdadigheidsinstelling. Alle bijdragen die bestemd zijn voor specifieke projecten worden aan die projecten besteed, en we kunnen tot 20% inhouden voor het beheer van de gift. Af en toe ontvangen we meer bijdragen voor een bepaald project dan verstandig aan dat project kan worden besteed. Als dat gebeurt, gebruiken we deze fondsen voor een soortgelijke dringende behoefte.

Ontworpen & ontwikkeld door WITH LOVE INTERNET